Таткото им приреди доживотна велигденска траума на своите деца

Кај нас нема да може вака, затоа што нема да смееме да излеземе од дома.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.