Технологијата во минатото беше нездраво скапа: Компјутер со смешни 10МБ меморија за 6000 долари и други примери

Правило во технологијата е сѐ што е ново, цената да му биде неколку пати повисока од реалната. Да погледнеме некои ретро примери, кои од денешна временска дистанца изгледаат апсурдни.