Телефонски повик за мажот (виц)

Ѕвони фиксниот телефон дома. Се јавува жената, а од другата страна машки глас:
– Добар ден госпоѓо, може ли да го добијам Петров на телефон.
– А кој го бара?
– Јас сум негов пријател…
– Пријател ли? Имате грешка! Петров работи во УЈП…