Тениските терени во рајот (виц)

Разговараат двајца тенисери.
– Што мислиш Пеце, дали има тениски терени во рајот?
– Не знам бе Ице, во рајот се е совршено, би требало да има.
Се договориле кој ќе умре прв, да му каже на другиот. По неколку години Пеце отишол на другиот свет и наредниот ден Иле слуша глас:
– Ало Иле, јас сум Пеце, нели се договоривме да ти кажам како е. Имам две вести, едната добра и едната лоша.
– Еј Пеце, ајде кажи ја прво добрата.
– Овде има 50 топ тениски терени, со шведска маса покрај нив, времето, атмосферата, се е совршено за играње тенис.
– Супер, а која е лошата?
– Утре играш ти.