Тепачот ја соблече маицата, се рашири до максимум и тргна да се пресмета со противникот

Противникот пак од друга страна, има сосема поинаква стратегија. Наместо да се уплаши, тој побрза да го реши проблемот.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.