Теренот е лизгав, хероите паѓаат, но бабата е легенда

Понекогаш не треба да ги потценуваш луѓето според нивниот изглед.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.