ТЕСТ: 5 загатки кои ќе ве расонат подобро и од кафе без шеќер

Кога започнуваме да решаваме загатка живееме за тој момент кога можеме да кажеме: „Аха!“ Задоволството и радоста што ги чувствуваме се огромни, а нашиот мозок се осветлува како жолта сијалица, како во цртаните филмови. Адреналинот што го чувствуваме ни помага да видиме работи што инаку би ги пропуштиле доколку не бевме толку изненадени од нашиот успех.

Кој лаже?

Кој не живее сам?

Зошто полицијата ја уапси жената која излегува од својата куќа?

Кој е тајно милионер?

Кои јаболка ги купила?

Ана даде 3 долари, од кои 2 беа банкноти, со цел да купи јаболка. Ако црвените јаболка чинат 1 долари, зелените 2 и сините 3 долари, кои од јаболката купила?