ТЕСТ: 7 загатки кои ќе ги отклучат вашите супермоќи

Колку повеќе практикувате ментална агилност, толку че бидете побрзи во брзо решавање на проблемите. Тоа е затоа што вашиот мозок прави нови нервни патишта кога учите нови информации, кои ќе станат посилни со повеќе вежбање. Ова е одлична вест бидејќи значи дека за целото време што сте го поминале во решавање загатки, вашиот мозок учи нова вештина.

Кој е крадецот?

Една ноќ, Зоки се заклучил во неговата канцеларија и не сака да западне во неволја. Тој има 3 опции, да го пресече безбедносниот аларм, алармот за пожар или безбедносните камери. Која жица треба да ја пресече?

Кој е точниот изглед на врвот на триаголникот?

Најдете го парчето кое недостасува

3:35 е. Ако часовникот се ротира 90 степени спротивно од стрелките на часовникот, колку ќе биде часот?

Најдете ја точната сенка

Кој е криминалецот?