Тест: Дали можете да погодите за која држава станува збор само од една фотографија

Секоја земја има симбол – национално јадење, кулинарски производ или нешто со кое веднаш го препознавате меѓу другите држави.

Честопати овие симболи се рефлектираат во популарните сувенири што патниците ги носат дома од патувањата. Обидете се да одговорите од која држава се овие предмети.