Тест: Докажете дека имате „око соколово“ забележувајќи ги 3-те разлики во овие илустрации

Колку и да мислиме дека сме внимателни, вистината е ако сме расеани, дури и највнимателната личност може да направи грешки во нешта толку очигледни како мешањето сол со шеќер кога се прави кафе или користење на клучот од автомобилот за отварање на влезната врата на куќата. Затоа, секогаш мора да правиме вежби за умот кои ни помагаат да бидеме претпазливи и да избегнеме грешки што можат да бидат непријатни.