ТЕСТ: Илузии кои ќе ве натераат да се посомневате во сопствените очи

Оптичките илузии всушност нè мамат со користење на различни ефекти во боја, распоред на слики и извори на светлина. Тие дури можат да кажат многу за тоа како функционира нечиј мозок. Сепак, не секој ги гледа илузиите на ист начин и овие слики ќе го докажат токму тоа.

Што гледате на сликата?

Можете ли да ја најдете втората личност?

Кој број го гледате тука?

Што забележувате помеѓу овие дрвја?

Можете ли да го видите животното?

Што забележувате?