ТЕСТ: Изберете една слика и откријте кој е вашиот најголем страв

Секој има различни стравови. За некои од нив постои логично објаснување, а други воопшто не може да се протолкуваат. Нормално е да се плашите, но исто така е важно да разберете што го предизвикува вашиот страв.

Бидејќи ова чувство многу влијае на нервниот систем, би било добро да не се плашите непотребно. Идентификувањето на изворот на страв е исклучително важно. Можеби токму овој психолошки тест ќе ви помогне во тоа.

Изберете ја сликата што најдобро го опишува вашиот страв: (Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата)

Одговори:

Слика 1

Се плашите од себе. Се плашите за својата иднина, за исправноста на своите постапки, за сите ситници што ве опкружуваат. Не грижeте се толку. Разберете дека сите луѓе имаат тенденција да се грижат за својата иднина затоа што не можеме да знаеме што нè чека.

Но, тоа не е причина да се будите со страв секој ден. Длабоко вдишете, опуштете се и уживајте во сегашноста.

Слика 2

Вие се плашите од она што другите луѓе мислат за вас. Постојано сте загрижени што мислат другите за вас. Сакате сите да ве гледаат во најдобро светло и многу е тешко да прифатите негативна критика. Но, не смеете да се изгубите себеси за да ги задоволите другите.

Слика 3

Дали навистина не се плашите од ништо? Дали сте сигурни дека можете да го заштитите вашиот живот од секакви стравови и емоции?

Со избирање на оваа слика, вие потсвесно покажувате загриженост и страв за животните проблеми што ќе се случат во иднина. Не грижете се, сето тоа е во ваши раце!

Слика 4

Страв за својата иднина. Чувствувате дека нешто не оди според планот и дека не можете да имате сè што сакате. Не грижете се за тоа, бидејќи така се спречувате да уживате во сегашноста.

Дајте си време за да уживате во иднината.