ТЕСТ: Кое дрво би го засадиле во вашиот двор?

Замислете дека треба да засадите дрво во дворот од соништата. Изборот кој ќе го направите во следниот тест открива многу за вашиот карактер. За да дознаете повеќе, само погледнете ја фотографијата и изберете го дрвото што прво го привлече вашето внимание.

Одговорите може да ги пронајдете веднаш под фотографијата.

Одговори:

1. Кедар

Ако сте решиле да засадите кедар, големината и ширината на нејзините гранки што се издвојуваат го симболизираат вашето величество и духовност. Имате голема желба да дадете своето срце, но не наоѓате храброст да направите многу работи, затоа што сте прилично срамежливи.

2. Бор

Дали би засадиле бор во вашата градина? Ова витко дрво ја симболизира бесмртноста. Иако имате силен карактер, понекогаш барате безбедност исто како гранките на ова дрво, барајќи некој што ќе ви ја покаже сигурноста преку прегратка.

3. Смоква

Што најмногу сакате кај смоквите со големи лисја? Тоа е дрво на мудроста. Неговата слаткост го симболизира знаењето што го засладува животот и тоа означува дека и вие без сомнение барате богатство, не толку материално, колку богатство пред сè во искуствата.

4. Калинка

Калинката е симбол на изобилство, љубов и здравје! Вкусните зрна што се наоѓаат во нејзината кора можат да ве поврзат со убавината на заедницата. Ако ова е дрвото што сте го одбрале за вашата градина, тоа може да значи дека не сакате да бидете сами, сакате друштво и врева, забава и радост. Пријателството е нешто драгоцено за вас.

5. Бадем

Бадемовото дрво ја содржи тајната на повторното раѓање и обновување на природата, бидејќи тоа е првото дрво што цвета на пролет. Ако сте го одбрале ова дрво, неговото значење главно се однесува на неговите плодови: Тоа е тајна што се открива со кршење на лушпата. Вашиот карактер има повеќе нивоа и честопати можете да покажете различни лица, но длабоко во вас се крие како тврда школка, тајната на вашиот вистински идентитет што само на неколкумина им ја откривате. На кратко, вие сте мистериозен и недостижен.

6. Врба

Врбата претставува светла духовност токму поради нејзината неверојатна елеганција. Дали сакате да токму неа да ја засадите во вашата градина? Тоа значи само една работа: Вие сте експерт за естетика, ја сакате уметност, елегантни сте и амбициозноста преовладува во сите сфери на вашиот живот.