ТЕСТ: Кој број недостасува во празното поле?

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да одговорите точно на прашањето, односно да откриете кој број недостасува во празното поле. Дали успеавте?

Точното решение може да го пронајдете на следната страна.