ТЕСТ: Колку брзо можете да ги забележите скриените објекти на овие илустрации?

Ако имате проблем да ги разликувате нијансите на бои имаме добри вести за вас. Всушност, можете да ги обучите очите да гледаат подобро различни бои. И најлесниот и најзабавниот начин да го направите тоа е со решавање визуелни загатки.

Најдете го скриеното прасенце

Најдете го девојчето

Најдете ја скриената патика

Каде е чадорот?

Каде е сладоледот?

Најдете ја жабата