ТЕСТ: Мозгалки кои веднаш ја зголемуваат менталната моќ

Математиката може да изгледа збунувачки и застрашувачки на прв поглед. Но, под грубата површина лежи прекрасен свет на чуда, истражување и радост. Аритметиката може дури и да ја промовира вашата когнитивна функција и да го изостри вашето критичко размислување. Да, дури и во слободно време.

Кое е решението?

Со која цифра треба да се замени N за да биде точно?

Колку триаголници има на сликата?

Колку тежи едно топче?

Најдете ги вредностите

Колку топчиња ќе бидат потребни за да се постигне рамнотежа на втората вага?

Колку кругови има на сликата?