ТЕСТ: Можете ли да препознаете кои од овие факти за коронавирусот се вистинити или неточни?

Коронавирусот за жал стана секојдневна тема за секој од нас и скоро и да не се дискутира за нешто друго. Сепак треба да внимаваме погрешно да не ги протолкуваме инфомациите и да предизвикаме непотребна паника кај нас или кај најблиските, но и да не направиме грешки за кои подоцна би можеле да се каеме.

Решете го овој тест кој е составен од основните факти за коронавирусот и дознајте дали сте доволно информирани за пандемијата.