ТЕСТ: Најдете го триаголникот со различна боја за да проверите колку е остар вашиот вид

Ако има нешто во што сме навикнале да веруваме, тоа е она што ни го кажуваат очите. Вие ја знаете изреката: „Со свои очи видов!“ Но, колку добро навистина гледаме? Денес, ви носиме предизвик кој ќе ја тестира острината на очите.

Идејата е да се пронајдат суптилните разлики во бојата меѓу низата триаголници кои, на прв поглед, изгледаат сосема исти. Само еден е малку поинаков. Мислите ли дека ќе можете да ги најдете сите? Решенијата се на втората страна.

Решенијата се на втората страна.