ТЕСТ: Погодете ги сите 25 популарни филмови кои се „шифрирани“ на оваа слика

Базата на податоци IMDb во моментов содржи 538 353 филмови. Се разбира, невозможно е да се видат сите, а има и прилично досадни филмови кои не го привлекуваат вниманието на гледачот. Но, сепак има филмови кои сте ги гледале вие, ваште пријатели, па дури и мачката на соседот. Да се ​​открие дали некое лице е запознаено со одредено филмско ремек дело е лесно: цитатите стануваат лозинки, а култните предмети стануваат оригинални обележја.

Погледнете ја оваа слика и обидете се да погодите за кој филм се однесува секој предмет. Подолу можете да ги најдете насловите на сите филмови.

 

1. Златен кодош од серијалот „Хари Потер“.

2. Капата на капетанот Џек Спероу од „Пиратите од Карибите“.

3. Маската од „Пила“

4. Меч од „Војна на ѕвездите“.

5. Дупка во вратата на „Сјаење“

6. Постер со Рита Хејворт од филмот „Искупувањето на Шоушенк“

7. Смокинг на Дон Корлеоне од „Кум“

8. Црвен балон од „Тоа“.

9. Куфер на Форест Гамп од филмот со истото име.

10. Реакторот на Тони Старк од серијалот филмови за Ајронмен.

11. Плеерот од „Чувари на Галаксијата“

12. Розата од „Убавицата и ѕверот“.

13. Табла со зборот „Човек“ од филмот „Пристигнување“

14. Фикус, кој му припаѓаше на Леон од филмот со исто име.

15. Патики од „Назад во иднината“.

16. Топка за предвидување од „Автопат 60“

17. 4 камени елементи од „Петтиот елемент“.

18. Ланчето од „Титаник“

19. Вртимушка од „Почеток“

20. Бришачот на сеќавањето на „Мажи во црно“.

21. Играта од Џуманџи

22. Килимот од „Големиот Лебовски“

23. Црвени и сини апчиња од Матрикс.

24. Пенкала подарени на Џон Неш од своите колеги во „Прекрасен ум“

25. Прстенот на семоќност од „Господарот на прстените“.

Колку филмови успеавте да пронајдете? Споделете со нас во коментарите!