ТЕСТ: Празнични загатки кои ќе ви го одржат новогодишниот дух

Единственото нешто што ви го дава сезоната на празници е малку време да погледнете наназад во годината што беше и да планирате за годината што претстои. За многумина, една од резолуциите за 2022 година може да биде да имаме поостар и поагилен мозок, а ние ви испраќаме повеќе моќ на сите вас. Еден начин да го направите вашиот мозок побрз е да решавате загатки, како што покажува една студија.