Тест: Пронајдете го скриеното животно или предмет и докажете дека имате „око соколово“

Постојат моменти кога животните се толку вешти во однос на камуфлажата што можеме да кажеме дека се скоро невидливи со голо око. Како да ви треба посебен уред за да ги пронајдете. Истото важи и за одредени предмети кои совршено се вклопуваат со околината. Но, ништо од овие работи не е тешко да се најде за луѓето кои имаат „око соколово“.

Колку време ќе ви треба да го најдете ластикот за коса?

Најдете го итрото зајаче

Тука има изгубена шнола

Пластична закачалка паднала во вештачкиот снег (В форма на Ѕ е)

Пронајдете ја мачката

Може ли некој да го најде кучето?

Ја гледате ли верверицата?

Каде е мачката тука?