Тест: Проверете колку сте внимателни со решавање на овие загатки

Центрирањето на нашата свест на една единствена работа ќе ги спречи нашите мисли да ни го одвлечат вниманието и тоа би можело да нè доближи до нашите цели. За да останеме фокусирани на една акција во исто време, треба да работиме на нашето внимание и загатките се одличен начин за вежбање.

Најдете ја вистинската сенка за октоподот.

Најдете го клучот кој нема пар

Најди го листот кој нема пар

Најди ја вистинската сенка за ранецот

Каде е лисицата?

Колку кучиња гледате?