ТЕСТ: Решете ги овие 5 загатки и развијте ја способноста за логичко размислување

Логиката ни помага да се движиме низ животот од малите ситни секојдневни работи, па се до најголемите животни одлуки. Затоа секогаш е добра идеја да ѝ „сервираме“ предизвици и да видиме каде же нѐ однесе нашето логичко размислување. Токму таков е и овој тест.

1. Колку предмети има на сликата?

2. Каде се крие ѕвездата со 4 агли?

3. Кој е најсиромашниот?

4. Колку коцки има на сликата?

5. Колку триаголници гледате?