ТЕСТ: Решете ги овие 7 загатки кои би збуниле и професор од Харвард

Научниците велат дека исто како и другите мускули, на нашиот мозок му се потребни вежби, така што загатките е одличен начин да ни помогнат да станеме паметни. Само остар ум може да погледне на нешто вообичаено од нов агол и да се обиде да ги реши овие енигми.