Тест: Се обложуваме дека не можете да погодите кое е вистинското светски познато лого

Многу логоа денес станаа толку популарни и препознатливи што се отпечатени на облека, разни сувенири, а особено лојалните обожаватели дури и се тетовираат од што се посветени на нивните омилени брендови. Некои трговски марки на компании и меѓународни организации веќе долго време се дел од светската култура, а нивната вредност се проценува на десетици милиони долари.

Ние одлучивме да провериме колку добро знаете како изгледаат автентичните логоа на познатите компании, кои трепкаат пред вашите очи речиси секој ден. Секој пар слики има само едно вистинско лого, а другото е само малку изменето.