ТЕСТ: Што прво забележавте на фотографијата? Тоа открива дали луѓето ве сакаат или се плашат од вас

Популарните тестови засновани на оптички илузии нудат брза психолошка анализа на личноста. Интернет корисниците ги сакаат, а психолозите ги користат и во нивните анализи. А овој забавен тест открива како луѓето ве перцепираат.

Едноставно погледнете ја следната фотографијата и одговорете на прашањето што прво видовте, што прво забележавте. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата.

Oдговори:

1. Ако видовте дрво

Вие недвосмислено сте добар организатор на деловни активности. Важите а одличен лидер, го водите тимот со „челична рака“, фер сте, но и строги. Свесни сте за вашите одговорности и не се двоумите да ги прифатите последиците од вашите одлуки и постапки.

Често изгледате ладно и пресметано, па затоа не сте омилени во тимот. Само кога ќе се запознаат со вас, луѓето имаат позитивно мислење.

2. Ако видовите два палци

Вие сте целосна спротивност на луѓето кои го забележаа прво дрвото. Сè е случајно и спонтано со вас, вие функционирате според принципот „ќе го сториме тоа полека“. Вие сте голем алтруист и секогаш подготвени да им помогнете на другите, дури и кога тоа е најмалку конструктивно за вас.

Секако, затоа ве обожаваат во колективот, но исто така често ве искористуваат. Дури и кога ќе забележите такво однесување, не реагирате – верувате дека „кармата ќе си го направи своето“.