ТЕСТ: Што прво забележавте на фотографијата? – Тоа открива како размислувате

Погледнете ја следната фотографија, а потоа одговорете на прашањето, што прво забележавте на истата. Дали прво забележавте автомобил, човек со двоглед или пак, прво ја видовте буквата А? Тоа открива како размислува вашиот ум.

Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата.

Одговори:

1. Автомобил

Ако прво видовте автомобил, тоа значи дека вашиот ум постојано размислува за идеалите за слобода и правење работи на свој начин. Автомобилот е исто така мал дел од сликата, па затоа е пример за вашата способност да ги забележите деталите и да ги откриете најсовршените работи во секоја ситуација. Тоа укажува на вашата тенденција да размислувате за ситните детали, и ова, на моменти, може да се меша со вашето општо мислење, особено во неповолни околности. Иако ориентацијата кон детали може да биде добра работа, заборавањето на поголема слика честопати може да доведе до донесување лоши одлуки.

2. Човек со двоглед

Ако прво забележавте маж со двоглед, тоа значи дека вие секогаш се грижите за поголема слика и честопати пропуштате важни детали. Исто така, бидејќи лицето со двогледот е целата слика, вие како личност имате тенденција да собирате податоци брзо, наместо правилно да размислувате за работите. Додека фокусирањето на поголема слика е обично добра работа, понекогаш и деталите се важни.

3. Буква А

Буквата А е со посветла боја и затоа на почетокот е тешко да се идентификува. Забележувањето на истата прва покажува дека имате ретка способност да ги забележите работите што повеќето луѓе ќе пропуштат да ги видат. Добро ви оди детективската работа каде што треба да размислувате надвор од рамките. Само мал број на луѓе ја забележуваат буквата „а“ на сликата.