ТЕСТ: Забележувате ли нешто необично на оваа фотографија?

За многу работи велиме дека сме сигурни доколку ги видиме со „свои очи“. Но, верувале или не очите неможат секогаш добро да пресудат. Понекогаш се создава оптичка илузија која може да ни го замати умот и повеќе да не знаеме што да мислиме.

Погледнете ја добро фотографијата и проценете што не е во ред со неа, или пак што всушност се случува. Решението е подолу, доколку не успеавте.

Вусшност станува збор за група зебри фотографирани со дрон од небото, а она што целосно ве збунува се нивните сенки.