Тестирајте колку е добра вашата меморија и погодете ги точните логоа

Истражувањата покажаа дека нашата меморија не е добра како што мислиме и честопати не успеваме да се потсетиме на логоата од најпознатите брендови. На пример, само 6% од испитаниците можеа правилно да се потсетат на логото на Старбакс. Добрата вест е дека овие логоа можат да се користат како одлична вежба за подобрување на здравјето и меморијата на нашиот мозок.