Тетката-плавуша и нејзината другарка на бензинска… Некако слабо логиката…

Се чудат двете зошто кога ќе почнат да ставаат бензин, бројките не почнуваат да вртат.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.