Тетоважи кои дури и противниците на оваа уметност нема да ризикуваат да ги осудат

Според една неодамнешна студија , најчесто барање за тетоважи се розите или популарните цитати. Сепак, за многумина, тетоважата е многу важен чекор и не се одлучуваат да тетовираат било што.

Ние пронајдовме тетоважи зад кои стојат цели приказни.

„Татко ми почина во 2016 година. Вчера направив тетоважа во негов спомен“.

„Тетоважа во чест на мојот пријател, кој почина пред неколку години. Тој е оној кој ја нацртал оваа слика.“

„Направиме „спарени“ тетоважи со мојата помлада сестра“.

„Ја направив оваа тетоважа во чест на баба ми. Секое утро пиевме кафе заедно и таа секогаш носеше кармин. Навистина ми недостига!“

„Тато почина минатиот викенд, а јас ја повторив неговата тетоважа“.

„Три генерации тетоважа“.

„Портрет на мајка ми“.

Тетоважа која не им остава шанса на луѓето да поставуваат глупави прашања – „Знаеш дека оваа тетоважа е трајна, нели?“