Тетоважи со длабоко значење кои ги чуваат скапоцените спомени засекогаш

Одлуката за тетоважа може да биде голем чекор за некои од нас. За други пак е начин да одадат почит кон нешто што оставило длабока трага во нивниот живот. Сеќавање на драги личности, потсетување на убав момент во животот или пребродување на тежок период се работи кои овие луѓе ги натерале да стават тетоважи кои секогаш ќе ги потсетуваат на скапоцени моменти.

„Тетоважа во спомен на моето бебе што никогаш не го запознав“.

„Денес ја направив мојата прва тетоважа во спомен на баба ми“.

 

„Минатиот месец го изгубив мојот стар пријател Себастијан. Оваа тетоважа е во негов спомен“.

„Направив тетоважа во чест на мојата баба која почина неодамна“.

„Во чест на мојот брат кој почина. Ова беше нацртано во една од неговите тетратки со скици “.

„Мојата меморијална тетоважа, поминаа 11 години. Некои денови се потешки од другите “.

„Тетоважа во чест на моите малечки што никогаш нема да ги запознаам“.

„Мојата омилена слика од мене и мајка ми“.

„Мојот 4-годишен син нацрта слика од нас двајца, па сега е тетоважа!“

„Меморијална тетоважа за татко ми. Отпечатокот е всушност дел од неговиот вистински отпечаток од прст “.

„Јас и мојот брат бевме само 10 месеци разлика. Тој почина на 36 години. Мојата прва тетоважа е на моето рамо и е на слика на нас двајца кога имавме 6 години“.

„Сопругата и јас си направивме тетоважи за годишнина“.