Тежок е љубовниот живот (виц)

Два стојковци си прават муабет:
– Како си?
– Па добро е, по два-три пати неделно работам, инаку мир и спокојство, а ти?
– Ужас! По неколку пати на ден, нема одмор за мене…
– Проба ли да не стануваш?
– Пробав, за малку ќе ме изедеа…