Тик Ток откри мистерија стара 15 години: Како еден човек влезе во бар и никогаш не си замина

Мистериозното исчезнување на Брајан Шафер го привлече вниманието на корисниците на социјалните мрежи откако неговата приказна ја сподели на TikTok Рејчел Грифин. За време на инцидентот на 1 април 2006 година, тој имал 27 години и бил студент по медицина на локалниот универзитет.

Последен пат Шафер бил виден во барот Ugly Tuna Saloona на South Campus Gateway со неговиот пријател Клинт Фиренца. Иако тој бил на неколку различни локации во текот на целата вечер, тој бил виден на видео надзор околу 1.15 часот како разговара со две жени.

Откако се оддалечил од нив во барот повеќе не бил виден и го немало на ниту една надзорна камера. Според ФБИ, последниот познат контакт со него бил остварен во 1.55 часот наутро.

Постојат неколку чудни белешки во врска со приказната: единствениот јавно достапен влез и излез од барот има камери, на кои го нема Брајан како заминува. Неговиот пријател не сакал да биде подложен на детектор за лаги. Според студентскиот весник Охајо, „Фенер“, адвокатот на Фиренца, Нил Розенберг претходно напишал во е-пошта: „Ако Брајан е жив, во што верувам откако разговарав со детективот, тогаш Брајан, а не Клинт предизвикува болка на своето семејство. Брајан треба да излезе и да стави крај на ова.“

Дерек Шафер, братот на Брајан и последниот жив роднина по смртта на неговиот татко во 2008 година, исто така рече: „Ако Брајан заминал некаде ако беше така, ние секогаш имавме силно чувство дека Клинт можеби ќе знаеше за тоа“.

Петнаесет години подоцна, случајот не е расчистен. Постојат голем број теории во врска со неговото исчезнување, од кои една сугерира дека тој едноставно се извлекол од барот и подоцна бил убиен. Сепак полицијата изјавила дека е 100% сигурна дека не излегол од можните излези.

Други веруваат дека тој можби бил убиен од еден од сериските убијци  „Смајли Фејс“, и покрај тоа што од него нема трага, додека некои мислат дека заминал преку излез за итни случаи, паднал во градежна дупка и подоцна бил покриен со цемент.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.