Типот смисли начин како да се спаси од казна за непочитување на правилата, кога полицаец почна да го брка на брегот на едно туристичко место

Кога веќе немаше каде да бега на пристаништето, реши да му даде лична карта на полицаецот, барем полицаецот така мислеше :).