Топ 10 најпосакувани образовни институции во светот, во кои е најтешко да ве примат (виц)

Следната Топ 10 листа на образовни институции од целиот свет е составена според најтежок прием на нови ученици:
1. МИТ
2. Харвард
3. Детска градинкат „Весели цветови“ – Скопје
4. Кембриџ
5. Оксфорд
6. Детска градинка „8-ми Март“ – Скопје
7. Универзитет во Чикаго
8. Стенфорд
9. Јеил
10. Јаслите во детска градинка „Чекорче“ – Скопје