Топ 10 плажи низ светот кои се најпопуларни на социјалните мрежи

Сега, сите ние сакаме добра фотографија на плажа, но прашањето е: кои плажи се најдобри за можности за фотографирање? Од Филипините и Шпанија до Хрватска и Бали, светот навистина може да се пофали со прекрасни плажи, но излегува дека повеќето фотографирани плажи се всушност малку помалку егзотични отколку што очекувавте. Еве го одбројувањето за вас, па уверете се сами… За секоја плажа стои колку пати била означена/тагирана и објавена на социјалната мрежа Инстаграм.

10. Скаген плажа, Данска, фотографирана 7.089 пати

9. Маја залив, Тајланд, фотографирана 393,746 пати

8. Лос Рокес, Венецуела, фотографирана 459,010 пати

7. Рајска плажа, Хрватска, фотографирана 715,588 пати

6. Панама Сити Бич, САД, фотографирана 715,851 пати

5. Плажа Дејтона, САД, фотографирана 1,078,423 пати

4. Бонди плажа, Австралија, фотографирана 1,669,415 пати

3. Плажа Лагуна, САД, фотографирана 2,562,200 пати

2. Венеција плажа, САД, фотографирана 3,963,729 пати

1. Мајами Бич, САД, доминира со 12,255,704 објави на Инстаграм