Трите најризични реченици на секој маж (виц)

Трите најризични реченици кои секој маж мора да внимава да не ги каже се:
1. „Не си во право“ – на жена си!
2. „Не сум гладен“ – на баба си!
3. „По твоја желба“ – на берберот!