Трка на братчето и сестричката, кој ќе стигне прв до вратата

Сите деца се тркаат вака, ама ретко кој победува на ваков начин :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.