Турскиот уметник создава сцени во соништата кои ќе сакате да ги видите во реалниот живот

Имагинацијата е поважна од знаењето, рече Ајнштајн. Додека знаењето е конечно, имагинацијата не знае за граници. И оваа изрека е особено точно за креативни личности како овој талентиран уметник од Турција.

Хусеин Сахин ги крена границите на она што е можно со неговите волшебни творби и ние навистина сме воодушевени од неговата блескава фантазија.