Убедливо најлошата шега која што можете да ѝ ја направите на вашата другарка кога е во криза

Никој со мерак не користи уличен тоалет, но кога се мора, се мора.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.