Учител здогледал мали мечиња како играат во Финска и првин помислил дека халуцинира

Наставникот по физичко образование, Валтери Малхаинен од Соткамо, Финска, голем дел од своето време посветува на фотографирањето. Во последните шест години, Валтери го фотографира дивиот свет на својата земја и зароби многу волшебни моменти. И ова е приказна за еден од нив.

На 3 јуни Валтери планирал да ја истражи финската тајга околу градот Мартинслконен. Додека човекот ја истражувал областа, забележал мечка како оди кон чистинка со своите мали мечиња. Тој бил во засолниште оддалечено 50 метри од симпатична акција и имал совршен поглед. „Јас ги сликав младенчињата со мечката цела вечер и цела ноќ“, рече тој. Валтери додава дека тој првин мислел дека „халуцинира“ кога мечињата се исправиле на две нозе и почнале да се нишаат како да играат.