Учителката и таткото (виц)

– Учителке, ве молам не ми ставајте единица, не знаете што ќе се случи дома.
– Што ќе се случи бе Зоки, толку ли е лош татко ти, изгледа како фин господин?
– Да, многу е лош, кога ќе ѝ се налути на мама, легнува врз неа и ја притиска… а таа, кутрата, стенка, офка…
– Ќе ти напишам јас една единица, а ти кажи му на татко ти дека јас сум крива. Со мене нека дојде да се расправа.