Уметници ги сподлеуваат најчудните тетоважи што ги имаат тетовирано, а ние не можеме а да не се запрашаме: „Што мислеле луѓево?“

Некои луѓе не сакаат да се тетовираат, плашејќи се од идејата да го „обележат“  телото доживотно, други можеби имаат една или две тетоважи со сентиментална приказна позади нив, некои се покриени со тетоважи и се восхитуваат на уметноста, постојано додавајќи нови.

За уметниците што тетовирaaт, ниеден работен ден не е ист кога станува збор за луѓето што доаѓаат во нивните салони.

Затоа овие уметници се собраа и ги споделија најлудите тетоважи што некогаш ги тетовирале.

Мора да признаеме дека колку и да е лоша идејата, понекогаш и самиот уметник е тој што „ја утнал“ работата.