Уметник ја покажува убавината и опасноста на Дивиот Запад

Морган Вајстлинг е американски сликар кој го прикажува секојдневниот живот и ликовите на Дивиот Запад. Успешниот уметник е умешен и во сликарството и во гравирањето, создавајќи навистина инспиративни теми за убавина и опасност. Сликите на Вајстлинг добија многу награди и беа купени за трајно изложување од големите музеи.