Уметник создаде куќа од огледала што се вклопува во природата и никогаш не изгледа исто

Еден американски уметник по име Даг Ајткен создаде куќа која на прв поглед изгледа прилично едноставно освен фактот дека е покриена со големи огледала. Градбата се спојува со прородата и изгледа неверојатно.

Куќата изгледа сосема различно во зависност од аголот од кој ја гледате, времето од денот или годишното време и секако токму ова е она што ја прави куќата толку посебна. Дали би сакале да живеете во неа?