Уметник создава магични портрети, користејќи само пегла за облека и тул

Бенџамин Шајн е уметник кој поминал повеќе од 10 години во усовршување на својата уникатна техника на изработна на ремек дела со помош на пегла и тул. Тој реши да работи со оваа ткаенина затоа што е посоодветен за создавање засенчување.

Неговите портрети можат да се претворат во неверојатни скулптури и за внатре и за надвор, а тој дури и ја однесе својата работа во светот на модата. Луѓето се меѓапсани од талентот на Бенџамин и тоа колку восхитувачки можат да бидат неговите дела. Повелете уживајте во 15 од нив.