Упорна баба во градски автобус (виц)

Полн градски автобус, бабата стои, нема каде да седне и почнува:
– Момче, ајде бе, стани да седнам, ајде стани, бабе, стани де!
– Ама бабо, како да станам, не може јас да стојам ти да седиш на моето место.
– Ајде бабе ај, ти си млад, можеш да стоиш. Ајде стани баба да седне. Ајде, нозеве ме болат. Ајде стани сине.
– Добро бабо, добро! Ајде седнувај, а јас ќе возам стоејќи!