Уште малку ќе започне сезоната кога крадци ќе одат од врата на врата (виц)

Се враќам дома од работа и гледам пред вратата од станот двајца крадци. Почнувам нервозно да им викам:
– ВРАТЕТЕ СЕ ШТО СТЕ УКРАЛЕ, МАЈКА ВИ КРИМИНАЛСКА!
А тие:
– Господине, ве молиме, нема потреба од таков тон. Ќе изградиме патишта, фабрики, ќе создадеме илјадници нови работи места, ако гласате за нас на следните избори. Ние сме од коалицијата СДСМ-ВМРО.