Вака докторите од Конго го прославија пуштањето дома на последниот пациент заболен од Ебола

„Во моментов има нула случаи на Ебола во Демократска Република Конго по повеќе од една година борба против епидемијата“, објави директорот на Светската здравствена организација (СЗО) за Африка, Матшидисо Моети, на социјалната мрежа Твитер.